bahan2nya:
tulang ayam direbus kosong utk amik supnya. (dalam satu mangkuk jer)
udang
ayam
fish ball
sawi
mihun yg telah direndam
ajishio pepper
sos ikan/nampla
sedikit minyak bijan
bawang putih
daun sop/daun bawang/bawang goreng utk hiasan
CARA MEMBUATNYA:
Ketuk bawang putih. Kalau setengah peket mihun dalam 5 biji. tumis dalam kuali bersama sedikit minyak.
bubuhlah ayam. Bila ayam dah nampak masak, masukkan udang dan fishball. Jangan terlalu masak (overcook) udang nanti keras,
masukkanlah air sup (agak jer). air sup rebusan ni untuk lembutkan mihun jer.
masukkan sawi dan mihun, aji shio dan sedikit sos nampla/ikan. ajishio agak masin so jgn berani2 sangat bubuh sos ikan.
gorenglah sampai rata.
mihun dh cukup masak, hidangkan dengan dihias daun sop atau daun bawang dan bawang goreng.
sedap makan ngan cili api potong bubuh sos ikan ataupun cili jeruk.