Taiwan Cheese cake

BAHAN2 (A)

250 gm Cream Cheese190 gm Susu Segar125 gm Butter65 gm Tepong Superfine65 gm Tepong Jagung262 gm Kuning Telor

BAHAN2 (B)280 gm Putih Telor1 tsp Cream of Tartar190 gm Castor Sugar

CARA2 :-BAHAN2 (B) DIPUKUL MERINGUE - SEDERHANA
MASAK CREAM CHEESE DAN SUSU DENGAN MENGGUNAKAN KAEDAH DOUBLE BOILER HINGGA CREAM CHEESE CAIR
MASUKKAN BUTTER DAN GAUL RATAKECILKAN API,
MASUKKAN TEPONG, GAUL SEBATI
MASUKKAN KUNING TELOR,
ANGKAT DARI API DAN GAUL LAGI
BAHAN (B) YANG DI PUKUL DICAMPOR DENGAN BAHAN (A)TUANG DALAM LOYANG BUJUR DAN BAKAR DENGAN MENGGUNAKAN KAEDAH STEAM BATH
BILA MASAK SAPU APPRICOT GLAZE 

Sila Share Link

Mintak Kawan kawan Share Link ini ke FB yerr .. TQVM
Cara : Klik Button Share , then Share Link ...
Dah Siap ... Happy View alls .. :)

My Notes

Nur Sayangku

Nur Sayangku