By Rohayu Ramli · Sunday, 22 January 2012
Resipi Parpu (Dhal)
Caranya ;1-rebus kacang dhal sampai empuk.2-Masukkan serbuk kunyit dan sedikit rempah kari, teruskan merebusnya.3-Masukkan santan, perasa.4-Telur dipecahkan sebiji2, jgn dikacau, biarkan masak.5-Tumis dlm kuali, bawang merah, putih, biji sawi, jintan putih, daun kari, cili kering. Goreng sehingga bawang keperangan kemudian curah...
Caranya ;1-rebus kacang dhal sampai empuk.2-Masukkan serbuk kunyit dan sedikit rempah kari, teruskan merebusnya.3-Masukkan santan, perasa.4-Telur dipecahkan sebiji2, jgn dikacau, biarkan masak.5-Tumis dlm kuali, bawang merah, putih, biji sawi, jintan putih, daun kari, cili kering. Goreng sehingga bawang keperangan kemudian curah...