Laksa Singapore / Mak Da

bawang merahbawang putihkacang tanag tumbuh (kueh satay or kuah nasi empet is preferable)udang kering (blend)serai titiklengkuasbelacancili bohkunyit serbukketumbar

Garnishes-daun bawang, bawang goreng, fish ball n cake, taugeh , telor

Ok ni ingredients untuk laksa ni, pepandai blend to ur taste bud. 
oh yeah, lupa nak bitau, kalau nak sedap letak udang hidup, kasi manis. Letak jugak ayam, gerenti best! Makda besenya ambik ingredients jer, sukatan kene sukat seniri ikut citarasa. Blh taruk sikit gula utk naik rasa, kami tak pakai pak aji. Selamat mencuba...resepi makda seme jenis campok2 jer..:)

Sila Share Link

Mintak Kawan kawan Share Link ini ke FB yerr .. TQVM
Cara : Klik Button Share , then Share Link ...
Dah Siap ... Happy View alls .. :)

My Notes

Nur Sayangku

Nur Sayangku