Tips Laksa Penang


Tips Laksa Penang

berguru ngan nyonya cina jual laksa kat Sungai Petani...nak makan takleh sal lum pasti peralatan yg dia guna tu halal..so setiap hr waktu lunch g tgk je nyonya tu wat sambil2 tanya pe camna dia wat...sehari dua 3hari sebulan dua bulan masuk 4 bulan .last2 nyonya tu kesian kat maktih sy pai bg reseepi camna nak wat...resepinya sama je cam resepi yg kak EnaZambri bagi...cuma lau laksa utara serai diketuk dan semasa nak makan kita leh pilih nak tambah otak udang atau dimakan tanpa otak udang.....berbeza ngan laksa cina serai diblend bersama2 bhn kisar dan dimasak bersama2 campuran otak udang... bila makan ditambah pulak ngan nenas...tu sal rasanya berbeza ngan laksa kita...

letak kicap manis , otak udang ..

To'yu tu habuan budak2 makan dgn laksa tanpa kuah.

Laksa cina penang hat sedap tu, depa rebuih kora boh sekali. Ikan pun depa rebuih sekali isi perut, tak buang. Tu yang buat manih dan biul

Sila Share Link

Mintak Kawan kawan Share Link ini ke FB yerr .. TQVM
Cara : Klik Button Share , then Share Link ...
Dah Siap ... Happy View alls .. :)

My Notes

Nur Sayangku

Nur Sayangku