karipap


Sya-Hanim Rahman

ResepiKu - Karipap
Kulit
500g tepung gandum
1/2 cwn minyak panas (yg br angkat dr api)
2 st garam
2 sb majerin
Air suam secukupnya

Masukkan tepung,garam,majerin,minyak dalam food processor selama 2 minit utk sebatikan adunan.Keluarkan dan uli bersama air suam(masuk sikit2) dan uli hingga menjadi doh.Canai ikut saiz yg diingini.

Inti 
300g daging/daging cincang
3-4 biji kentang
3 sb rempah kari daging
2 ulas bwg putih
3 ulas bwg merah

Tumis bwg hingga naik bau.Masuk rempah kari dan sedikit air.Tgu hingga rempah masak.Masuk daging dan masak hingga hampir empuk.Masuk kentang,garam dan tgu hingga masak.

Sila Share Link

Mintak Kawan kawan Share Link ini ke FB yerr .. TQVM
Cara : Klik Button Share , then Share Link ...
Dah Siap ... Happy View alls .. :)

My Notes

Nur Sayangku

Nur Sayangku