Talam Tokyo

Lapisan Bawah. (1)
1 Cawan sagu biji - direndam
1 Cawan bihun - direndam
...1 Cawan kelapa parut (ambil putihnya)
Secubit garam

Lapisan Atas. (2)
1 Cawan tepung gandum
2 1/2 Cawan santan pekat
2 Biji telur ayam
2/4 Cawan gula pasir
2 Sudu makan tepung kastard
Sedikit pewarna merah

Cara membuatnya:

i) Gaul kesemua bahan 1 sehingga sebati, masukkan kedalam loyang dan kukus hingga masak
ii) Gaul sebati bahan 2 dan masukkan pewarna merah
iii)Tuang bahan 2 keatas bahan 1 dan kukuslah sehingga elok masaknya.

*Bahan 2 di blender.

Sila Share Link

Mintak Kawan kawan Share Link ini ke FB yerr .. TQVM
Cara : Klik Button Share , then Share Link ...
Dah Siap ... Happy View alls .. :)

My Notes

Nur Sayangku

Nur Sayangku