Kuah Yong Tau fu



bhn2:10 bj cili kering,4 sd besa gula melaka( ikt taste msg2),bijan goreng,gula kalau kurang manis,1 sk garam,3 cm belacan (blend sekali dgn cili kering,300 ml air,1 sd besa minyak msk,11/2 sb tepung jagung bancuh dgn 50 ml air,3 sd besa kicap pekat,3 sd besasos cili,2 sd besa sos tiram..
Cara:
masuk mnyak dlm kualai n goreng cili kering hingga garing dgn api y kecil.pas 2 blend cili dgn belacan
panaskan air dgn gula melaka n masukkan cili n belacan y dblend td
setelah mddh masukkn bancuhan tepng jagung u pekatkn kuah
maskkn grm gula jka gula melaka kurang mns
masukkn semua sos2 y dnyatakan td...last masuk bijan goreng...siap!!!! kalu suka kuah pekat tambahkan bancuhan tpng jagung
 

Sila Share Link

Mintak Kawan kawan Share Link ini ke FB yerr .. TQVM
Cara : Klik Button Share , then Share Link ...
Dah Siap ... Happy View alls .. :)

My Notes

Nur Sayangku

Nur Sayangku