Kimchii

Ayu Toyon
Ok cek bg resipinya: sayur ikut suka..mcm ayu prefer- kobis cina, carrot, daun saderi..ptg lps tu msukkn dlm bekas yg kedap, msukkn air garam sampai apuih sayoq tu.. Tutup n peram 3 hr( jgn mskkn dlm peti ais)...after 3 days, keluarkn sayo...q td( jgn buang air garam tu)..time Kita dh buat pastenyer..caranya:udang kering(blend) belacan, cili paste, serbuk cili, gula..mix all together...then baru lumuq kat sayoq td( lebih elok ptg sayoq tu sedang)...lps tu keluarkn sikit ayaq garam td( agak2 lah no)..masukkn balik sayoq yg dh d lumuq td...tutup, ltk kt luar 1 or 2 hr, then br bulih masukkn dlm peti ais..nk ltk kt luar lama pun x pa..tu sajeeeeeeeeee...kamsamidaaa!

Sila Share Link

Mintak Kawan kawan Share Link ini ke FB yerr .. TQVM
Cara : Klik Button Share , then Share Link ...
Dah Siap ... Happy View alls .. :)

My Notes

Nur Sayangku

Nur Sayangku